17 september 2017
16:00

Gammelstad

Referat: Unbyns IF - Gammelstad

Säsongen börjar gå mot sitt slut. I näst sista matchen hade vi Gammelstad hemma.

Vi har Humlan i mål, Majne, Werme, Adde och Stefan i backlinjen. Johnny och Kris med Simon framför på mitten. Mackan, Martin och Jeppe framåt. Avbytare var Jimmy, Bulan och Jensa.
Vi tar tag i initiativet direkt och kommer till lite avslut. men inget farligt. Framförallt Jeppe har en del lägen. Efter 25 minuter kan vi ta ledningen då Werme (igen) nickar in en hörna från Simon. Känns skönt, men tyvärr går vi ner oss i intensitet och släpper in dom i matchen. Vi har ett flertal ändå, bla två straffsituationer, men dom har också chanser där ett ribbskott är det vassaste.
I halvlek snackar vi om att höja intensitet, och att fördela mer ut på kanterna. I andra kan vi direkt utöka till 2-0 då Johnny bröstar fram bollen till Mackan som kan avsluta säkert. Nu spelar vi bra med mycket mer kantspel på båda sidorna och enklare passningsspel på mitten. 3-0 kommer efter att Mackan kan spela ut till Bulan som kommer runt sin back och kan skära in och nyper upp den i första krysset!
Vi har bud på många fler mål, då Jensa har en bra chans, Bulan spelar in två gånger till spelare som är millimeter från att nå bollen. Kris har ett dribblingsnummer som till slut stoppas av keepern.
Samtidigt är vi fortsatt stabila bakåt och släpper inte till några chanser.

Backlinjen får beröm godkänt med stabilt spel rakt igenom. Adde vikarierar mycket bra för Blurk som är sjluk. Stefan stark med flera offensiva raider som han timar bra. På mitten är Kris stark i defensiven och assisterar backlinjen vid ett flertal gånger. Johnny är stark och kan dominera fysiskt i flera situationer. Jeppe har en bra första halvlek med mycket bollvinst och sånär ett eller flera mål. Bulan gör sin bästa match för året med mycket vårdat spel där han varierar med korta släpp på överlappande back med tålamod och passningsspel. En kula i krysset späder på betyget. Jensa står för årets dribbling där deras kille snavar i leran och står på öronen..:-) Mackan gör återigen poäng, och det kunde blivit fler, med snabbhet och fräckhet.
Humlan håller nollan, vilket alltid är överbetyg när man är målis. Men vi kan alla ta med oss ett bra betyg efter en säker seger, visserligen mot ett mindre bra lag.